Praktijk voor Natuurgeneeskunde en Holistische Massagetherapie
Total Balance for Health

Bij een massagebehandeling kijk ik vooral naar wat lichaam en geest op dat moment nodig hebben en wat aandacht vraagt. Tijdens de massagetherapie gebruik ik niet noodzakelijkerwijs een specifieke massagetechniek; de holistische massagetherapie omvat de klassieke (sport)massage, energetische- of voetreflexzonemassage, bindweefselmassage, chakramassage, holistic pulsing en drukpuntmassage, eventueel aangevuld met Triggerpoint en cupping.

Naast therapeutische massages geef ik ook figuurcorrigerende behandelingen zoals lypossage / Lipo massage en ontspanningsmassages zoals gezichtsmassage, hot stone-massage en kruidenstempelmassage.

Hieronder vindt u een overzicht van alle door mij gegeven behandelingen. Voor elke behandeling geldt dat wanneer u vragen heeft, ik u graag verder informeer. Vult u hiervoor het contactformulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met u op.

Holistische massages

Klassieke massage 

Een massagevorm waarin zowel de kennis van de Westerse gezondheidszorg als de Oosterse filosofie een belangrijke rol speelt. De mens wordt niet alleen als lichaam gezien, maar als een dynamische eenheid van lichaam en geest.
Deze behandeling kan zowel preventief toegepast (ontspanning of stimulatie) als op een specifieke klacht worden gericht.
Er kunnen verschillende doelen worden nagestreefd: lees meer

•bevordering van de bloedcirculatie
•bevordering van vocht- en afvalstoffenafvoer
•algehele of lokale ontspanning
•algehele of lokale stimulering en activering
•bestrijding van spiervermoeidheid, spierverharding, spierpijn en spierkramp
•bestrijding van vermoeidheid en spanningen

Energetische massage 

Ons lichaam bestaat uit verschillende energiebanen en -stromingen (bloedsomloop, lymfestroom, ademhaling en levensenergie). Een energetische massage is een van de natuurlijkste manieren om het lichaam te bevrijden van stress en richt zich op de energiestroom in het lichaam en op bewustwording van verschillende sensaties (warmte of koude, pijn, tintelingen, open- of geslotenheid etc.)
Een mens in balans voelt zich evenwichtig, voldaan, compleet en liefdevol. Is die balans er niet – door een verstoorde levensenergie waarbij emoties als boosheid, verdriet of pijn de overhand hebben genomen – dan zal een gevoel van donkerte, zwaarte, leegte of onrust overheersen. De energiestroom is minder optimaal en moeheid, lusteloosheid of ziekte kunnen het gevolg zijn.

lees meer
Tijdens een energetische massage wordt u uitgenodigd om te voelen wat er is. Door uw aandacht naar binnen te richten en te voelen, beseft u wat er vanbinnen is. Gedachten, herinneringen of emoties die door de massage vrij komen brengen een bewustwordingsproces op gang. Door gevoelens en emoties te herkennen en vooral te erkennen en aanvaarden vindt er heling plaats. En dat geeft ruimte voor alle levensenergie om weer vrijelijk te kunnen stromen.

Voetreflexzonemassage 

Een bijzonder ontspannende massage – die door iedereen kan worden ontvangen – met een interessante bijkomstigheid: alles wat zich – bewust of onbewust – bij een mens afspeelt is terug te brengen naar de voeten. Een gevoelige zone op de voeten kan worden gezien als een reflex van de spanning in een corresponderend deel van het lichaam of organen.

IMG_0279

lees meer
Deze massage brengt u in contact met gevoelens of opvattingen waar u zich niet van bewust bent. Het kan een (nog) onbewust thema duidelijk maken dat mogelijk op een ander niveau een rol speelt. Door bewustwording van een thema (in relatie met gevoelens als bijvoorbeeld boosheid of angst) wordt ruimte vrijgemaakt voor meer levensenergie.

•Een voetreflexzonemassage verbetert ook op fysiek niveau de bloed- en lymfecirculatie en energiestroom.

Bindweefselmassage 

Bindweefsel ondersteunt ons lichaam en beschermt onze organen en via het bindweefsel worden bloedvaten en zenuwen naar die organen geleid. Bindweefselmassage is een zeer effectieve vorm van massage en kan de beweeglijkheid van het lichaam vergroten en een algeheel gevoel van welbehagen bevorderen.

lees meer
Als organen of andere functies niet goed werken dan is dat in de corresponderende huidzone waar te nemen. Door een zone te masseren wordt het daarmee samenhangende orgaan beïnvloed (net als bij voetreflexzonetherapie). Bindweefselmassage kan onder meer worden toegepast bij:
•hoofdpijn en migraine
•slapeloosheid en stress
•chronische obstipatie, diarree, maag- en darmproblemen, menstruatieproblemen
•gewrichtsklachten, gewrichts- en spierreuma
•problemen met de wervelkolom, spit

Drukpuntmassage 

Bij drukpuntmassage wordt met de toppen van de wijsvingers of met de duimen een diepere druk uitgeoefend op plaatsen van het lichaam waar – door spanning – pijn wordt gevoeld (bijvoorbeeld nekpijn).
Door langdurig aandacht aan verknoopte spieren te besteden worden deze tot ontspanning gebracht. Drukpuntmassage vindt meestal plaats rond de schouders of aan beide zijden van de wervelkolom.

Chakramassage

Volgens de Oosterse geneeskunst zijn er in het menselijk lichaam zeven plaatsen aan te wijzen waar lichaam en geest elkaar als het ware intiem ontmoeten. Deze punten liggen op een lijn die loopt van de bodem van ons bekken langs de wervelkolom naar de kruin. Op fysiek niveau corresponderen deze punten met onze spijsvertering, seksualiteit, uitscheiding, stofwisseling, ademhaling, bloedsomloop en hersenfuncties. Psychologisch zijn de punten verbonden met de kernbegrippen bestaan, voelen, handelen, liefhebben, uitdrukken, inzien en denken. 

lees meer
In deze energetische massage wordt de cliënt uitgenodigd om in contact te treden met deze punten die een mens kan ervaren als ijkpunten in zijn bestaan. De behandeling is niet een mechanisch ‘opendraaien’  van één bepaald chakra; via uiterst subtiele bewegingen wordt de aandacht van de cliënt naar de reeks van punten gebracht.

Holistic Pulsing

Holistic Pulsing is een helende massagemethode waarmee uw lichaam – door het zacht en ritmisch te schudden – wordt uitgenodigd los te laten en te ontspannen. Ons lichaam, dat voor een groot deel uit water bestaat, is een en al beweging en stroming: bloed, adem en energie. Kan de energie in het lichaam niet vrijuit stromen dan is dat te zien en ervaren zodra het lichaam zachtjes wordt gewiegd.

De kracht van het pulsen ligt in de zachtheid en vriendelijkheid. Het wiegen en schudden heeft bijna altijd een ontspannend effect. Juist vanuit die ontspanning kan in het lichaam een nieuw evenwicht ontstaan. Wanneer is Holistic Pulsing geschikt?

lees meer
•als u wilt onthaasten, bij vermoeidheid, stress en spanning
•bij een burn-out en lichamelijke klachten als hoofd-, rug- en spierpijn
•wanneer het denken het voelen in de weg staat en u opnieuw wilt leren genieten van de stroming in uw lichaam
•wanneer u via uw lichaam meer inzicht wilt krijgen in uw psyche
•bij het verwerken van intense gebeurtenissen
•bij  het volgen van een vastenkuur
•als u veel geeft en ernaar verlangt om eens te ontvangen

Specifieke massages

Triggerpointtherapie

Regelmatig terugkerende hoofdpijn, maar ook nek,- schouder- en rugpijn zijn lastige ongemakken. Veel mensen hebben zich erbij neergelegd: ze gaan vroeg naar bed, nemen een warm bad of slikken een pijnstiller. Weinigen weten echter dat deze pijnen kunnen worden veroorzaakt door triggerpoints, hypergevoelige plekjes in het spierweefsel.

image1

lees meer
Triggerpointtherapie kan snel en eenvoudig een oplossing bieden voor mensen die langdurig pijn ervaren, image1pijn die wordt veroorzaakt door zogenaamde ‘triggerpoints’. Dat zijn spierknopen, ontstaan in een bepaalde spierstreng ergens in het lichaam. Verbazend veel soorten pijn in vele lichaamsdelen worden veroorzaakt door spierknopen.

Door het lokaliseren van de oorzaak, dat is de spierknoop zelf en door het wrijvend indrukken, wordt het herstel spoedig ingezet. Met een eenvoudige uitleg leert u van mij stap voor stap hoe u bij u zelf deze herstelhandgrepen in zelfwerkzaamheid en zelfbehandeling uit kan voeren, bij u thuis of bij u op het werk, een keer of tien verdeeld over de dag en de avond, gedurende ongeveer 30 seconden. Zo komt u wellicht al binnen enige dagen van uw pijn af. Zonder pillen, zonder bijwerkingen. Als een klein wonder. Neem geen genoegen meer met ‘daar moet u maar mee leren leven’. U neemt uw toekomst in eigen hand. Zie ook triggerpointboek.nl.

Fibromassage: pijnverlichting en slaapmassage

Fibromyalgie (‘weke-delenreuma’) zorgt voor chronische pijn en stijfheid in spieren, pezen, gewrichtsaanhechtingen en bindweefsel. Het aantal klachten varieert van slapeloosheid, vermoeidheid en concentratiestoornissen, depressiviteit, spierpijn en stijfheid, tot tintelingen in handen en voeten, darmklachten of hoofdpijn. Het is vaak – voor de omgeving – een ‘vaag’ iets, terwijl fibromyalgie het leven van een patiënt zwaar kan beïnvloeden. Naast pijn en vermoeidheid maken onbegrip en machteloosheid onderdeel uit van het dagelijks leven. Toch zijn er mogelijkheden tot verbetering.

lees meer
Het lichaam van een fibromyalgiepatiënt heeft minimaal 11 (van de 19) pijnpunten, de zogenaamde tender points, verdeeld over het gehele lichaam.
Tijdens de massage voor pijnverlichting richt ik mij op die pijnpunten. Deze massage:
•verbetert de doorbloeding
•verhoogt de zuurstofopname in spieren
•verlicht spierkramp
•vermindert pijn en stress in het lichaam
•verhoogt het endorfineniveau (een natuurlijke pijnstiller in ons lichaam)

De slaapmassage is specifiek gericht op mensen met slaapstoornissen. Slaap is onontbeerlijk bij het herstel van lichaam en geest. Deze massage is ook zeer geschikt voor mensen met ME/CVS (chronisch vermoeidheidssyndroom) waardoor het lichaam in een staat van ontspanning, rust en herstel komt. Het beste kan deze massage aan het eind van de dag of in de avond worden ondergaan, zodat het gevoel van algehele ontspanning zich voortzet gedurende de nacht.
De slaapmassage:
•verlaagt de bloeddruk
•vermindert stress en spanning
•verhoogt de aanmaak van serotonine dat o.a. het slaapritme beïnvloedt
•verhoogt het endorfineniveau

De fibromassages duren tussen de 30 en 60 minuten.

Kindermassage

Een kind is een gevoelig wezen dat veel indrukken en ervaringen opdoet op die nieuw voor hem zijn. Prikkels van buitenaf, angsten, onzekerheid en verdriet kunnen leiden tot lichamelijke klachten. Wanneer een kind buikpijn heeft – en de huisarts kan niets vinden – dan zou er wel eens iets anders aan ten grondslag kunnen liggen. Net als bij volwassenen kunnen emoties zich op een plek op of in het lichaam uiten. Niet alleen voor ons volwassenen gaat het leven steeds sneller, we nemen (onbewust) daar onze kinderen in mee. 

lees meer
Het doel van een kindermassage is het herstellen van rust en balans door het wegnemen van spanningen via diverse massagevormen:
•hoofdmassage: een rustige, zachte massage die het kind ontspant en rustig maakt
•voetmassage: net als bij de voetreflexzonemassage voor volwassenen heeft deze massage effect op de corresponderende gebieden op en in het lichaam. Het herstel van balans is het doel, door het afvoeren van bijvoorbeeld boosheid, angsten en onzekerheid.
•buikmassage: een gedeelte van het lichaam waar emoties zich vaak manifesteren, wat weer van invloed kan zijn op de spijsvertering. Deze massage helpt de buik te ontspannen wat ten goede komt aan ademhaling en spijsverteringsorganen.
•rugmassage: het grootste gedeelte van het lichaam, met daarin heel veel zenuwen die allerlei andere plekken in ons lichaam aansturen. Een groot aandachtsgebied dus, waar veel spanning kan worden weggenomen en balans kan worden hersteld.

De uitwerking van een kindermassage is groot:
•een kind dat beter slaapt en vitaler opstaat
•een kind dat zich zekerder voelt en beter opgewassen is tegen gespannen situaties
•verbetering van concentratie

Kindermassage is geschikt voor kinderen van 4 tot en met 18 jaar.

Seniorenmassage (ook op locatie)

Een warme, liefdevolle aanraking beperkt zich niet tot leeftijd en is een leven lang van enorm belang voor ieder mens. Van jongs af aan worden wij aangeraakt, maar veel ouderen moeten aandacht en aanraking ontberen, wat een gevoel van geïsoleerd zijn kan vergroten. Een seniorenmassage heeft – naast een verlichtende werking – dus ook een grote emotionele waarde: aandacht. Een seniorenmassage wordt met beleid gegeven; zo houd ik bijvoorbeeld rekening met een dunnere en gevoelige huid. De massage geeft een algeheel gevoel van ontspanning en welbehagen, niet in het minst omdat de massage ook op locatie kan worden gegeven.

IMG_0324

lees meer
Massage voor senioren vermindert spierstijfheid of gewrichtspijnen en het vergroot de bewegingsvrijheid.
Tijdens de massage wordt de bloed- en lymfecirculatie gestimuleerd waardoor vocht- en afvalstoffenafvoer wordt bevorderd. Energiestromen komen vrij met een ontspannen en verkwikkend gevoel als resultaat. En het gevoel er nog steeds te mogen zijn.

Massage bij kanker – oncologiemassage (ook op locatie)

Kanker is een ingrijpende ziekte die zowel lichamelijk als geestelijk een enorme impact heeft. Ook de behandelingen daartegen (bestraling, chemotherapie) hebben een grote invloed op lichaam en geest. Tijdens een veilige en verantwoorde massage in mijn praktijk, maar bijvoorbeeld ook bij de patiënt thuis, in hospices of zorginstellingen, is verlichting van symptomen het doel, met een betere kwaliteit van leven tot gevolg. Oncologiemassage (ook wel herbalanceringsmassage genoemd) kan verlichting geven bij: lees meer

•misselijkheid
•slapeloosheid en spanningen
•vermoeidheid
•energietekort

Deze massage is een vriendelijke en ‘streelzachte’ massage die door patiënten als weldadig wordt ervaren. Een liefdevolle aanraking en een moment van ontspanning, afgestemd op de fase waarin de patiënt verkeert.
Kankerpatiënten mogen alleen worden behandeld door een speciaal daartoe opgeleide massagetherapeut, die een gedegen kennis heeft van zowel de ziekte zelf als alle bijkomende aspecten.

Lypossage / Lipo massage

Figuurcorrectie zonder medisch ingrijpen, via verschillende verkwikkende massagetechnieken. Een mooiere, strakkere huid door het aanpakken van cellulite, een van gifstoffen en vastgehouden vloeistoffen gereinigd lichaam en een kleinere omvang – gemiddeld 12,5 cm – want u verliest centimeters. Letterlijk en figuurlijk beter in uw vel zitten en weer truitjes zonder mouwen dragen, al dan niet een of twee kledingmaten minder. 

IMG_1014

lees meer
De lypossagetechniek komt voort uit de fysiotherapie en is tevens gebaseerd op lymfedrainage en bindweefselmassage. Lypossage heeft de grootse uitwerking op gebieden met relatief veel vetweefsel. Er zijn drie behandelzones:
•zone 1: buik, billen, voor- en achterzijde dijbenen voor een gladdere, strakkere huid
•zone 2: rug, armen, maag- en borstgedeelte
•zone 3: het gezicht

In het gezicht kan de huid rond de ogen opgezet zijn door vocht; na een behandeling zal dit minder zijn. Hangende oogleden worden minder en vocht verdwijnt uit een opgeblazen gezicht. De liftende werking van lypossage komt door het bewerken van het laagje rond de spieren (fascie genaamd) die elastischer worden en de spieren glad trekken.
Lypossage kan veilig door de meeste mensen worden ondergaan. Het is veiliger dan een chirurgische ingreep als lyposuctie (het wegzuigen van vet). Mocht u toch voor dat laatste kiezen dan kan lypossage voor en na een lyposuctieprocedure zeer behulpzaam zijn.

Lypossagespecialisten zijn speciaal opgeleide massage- en lichaamstherapeuten en alleen zij mogen de term ‘lypossage’ in hun praktijk voeren en de behandelingen toepassen.
Lypossagebehandelingen duren ongeveer 30 minuten en worden in principe uitgevoerd in een serie van tien, verspreid over vijf weken.

Pitjit

Pitjit (Indonesisch voor massage) is een eeuwenoude manier van masseren die van ouder op kind wordt overgedragen. Ook bij deze – soms pittig gegeven – holistische massagevorm geldt dat het in balans brengen van lichaam en geest het doel is. Voorop staat altijd een liefdevolle en intensieve aanraking. Pitjit kan een gewone ontspanningsmassage zijn die een groot gevoel van welzijn oplevert, maar ook ter verlichting van klachten.

4

De behandeling is een combinatie van verschillende technieken zoals

lees meer
bindweefselmassage, wrijven met warme (en kruidige) kompressen, hoofdhuid- of drukpuntmassage, of een complete lichaamsmassage. Vooraf wordt met u overlegd wat het doel is en welke lichamelijke klachten u heeft. Pitjit kan verlichting geven in de volgende gevallen:
•hoofd-, nek-, rug- en schouderpijn
•stress- en vermoeidheidsklachten
•gewrichtspijnen en spierstijfheid

Touch Pro® Stoelmassage (ook op locatie)

Bedrijven hebben baat bij medewerkers die goed presteren en niet worden gehinderd door stress- of rsi-klachten. Een regelmatige stoelmassage werkt preventief en voorkomt ziekteverzuim. Een massage van 20 minuten waarin 90 verschillende drukpunten worden behandeld, verhoogt de productiviteit. Via een op een traditionele Japanse drukpuntenmassage gebaseerde behandeling wordt de bloedcirculatie gestimuleerd en worden hoofd, nek, schouders, rug, armen, handen en bekken door de kleding heen behandeld. Het resultaat is een ontspannen medewerker die zich fris en in balans voelt. Deze massage geef ik niet alleen in mijn praktijk, maar ook op beurzen, bij instellingen en bedrijven. Het voordeel voor een werkgever 

IMG_0276

lees meer
beperkt zich niet tot alerte en energieke werknemers; bij het opnemen van stoelmassage in uw arbo-beleid krijgt u van de fiscus een deel van de kosten terug. Ook is de btw geheel verrekenbaar met de voorbelasting die uw bedrijf of instelling zelf in rekening brengt. Daarnaast kunt u de stoelmassagerekening aan het eind van het jaar opvoeren als onkosten en zo aftrekken van uw inkomstenbelasting.

Hoe vaak voor het beste resultaat?
Ideaal is om in het begin medewerkers met klachten wekelijks te behandelen, maar er zijn al effecten merkbaar bij een tweewekelijks consult. De fysieke resultaten zijn het duidelijkst bij een wekelijkse behandeling. Later kan worden overgestapt naar een tweewekelijkse onderhoudsbehandeling.

Gratis proefmassage
Uiteindelijk kost een stoelmassage een bedrijf dus bijna niets en u kunt de proef op de som nemen door voor 2 à 3 personen een proefmassage aan te vragen, zonder verdere verplichtingen.

Cupping

Cupping is een alternatieve, Oosterse geneeswijze waarbij glazen kopjes (cups) op de huid worden geplaatst en vacuüm worden gezogen. Het vacuümzuigen gebeurt door een pomp, of door de lucht in de kopjes te verwarmen. Volgens de Chinese geneeskunde stimuleert cupping de bloedcirculatie en heft het blokkades in de energiebanen op.

IMG_0959

lees meer
Het wordt ook gebruikt om  spier-, nek-, rug- en schouderpijn te behandelen. Daarnaast maakt het verklevingen los, het voert vocht en afvalstoffen af en brengt zuurstofrijk bloed naar huid en stagnerende spieren. Dit is mogelijk omdat de glazen kopjes op de met massageolie ingesmeerde huid te verplaatsen zijn naar verschillende plekken. Zodoende wordt op gerichte plekken de doorbloeding van de huid en het onderliggende weefsel gestimuleerd.

Cupping wordt vaak gecombineerd met een ontspanningsmassage. Na de behandeling zal de afdruk van de glaasjes nog een paar dagen te zien zijn in de vorm van donkerrode kringen. Deze afdrukken zijn- net als de behandeling zelf – geheel pijnloos.

Voor wie en voor wie niet?

Cupping verlicht bij: hoofdpijn, vermoeidheid en stress, maar ook bij griep, kortademigheid en bronchitis.
Cupping wordt afgeraden wanneer men bloedverdunners gebruikt, wonden of andere huidafwijkingen heeft, bij zwangerschap en spataderen. In het intakegesprek dat ik met u voer zal ik u vragen naar bepaalde gezondheidscondities.

Ontspannende massages

Ontspanningsmassage

Masseren is met warmte en aandacht aangeraakt worden; een levensbehoefte voor jong en oud. Het is een weldadige communicatie tussen de handen van de masseur en het lichaam van de gemasseerde. Ontspanningsmassage is even een moment voor jezelf nemen, aandacht aan jezelf geven, je gedachten stil zetten en je helemaal ontspannen. De massage is ontspannend voor lichaam en geest; heerlijk als je het druk hebt of erg gespannen bent. Na een massage voelt u zich helderder en fitter.

Een onderhoudsbeurt voor de auto vinden we heel normaal, maar we vergeten vaak onze eigen ‘machine’. Een ontspanningsmassage bij Total Balance for Health is een combinatie van diverse methodieken die ik tijdens mijn opleidingen heb geleerd en volgen niet altijd een vast patroon. Uiteraard stem ik de massages af op de persoonlijke behoeften zoals energie, liefdevolle aandacht en het ‘er mogen zijn’ zoals je bent. Voor alle duidelijkheid, hiermee worden geen erotische massages bedoeld. Deze massagevormen vallen niet onder mijn professionaliteit.

lees meer
De voordelen van een ontspanningsmassage voor uw lichaam:
•aandacht: genieten van aanraking en volledige aandacht voor uw persoon
•een betere doorbloeding, goed tegen cellulite
•ontspanning bij grote druk en stress

Tip: naast de gewone ontspanningsmassage geef ik ook de volgende massages:
honingmassage, kaneelmassage, hot chocolate-massage, spons- en mini-hamammassage

Gezichtsmassage

Alleen bij de schoonheidsspecialiste? Echt niet. Therapeutische gezichtsmassages kunnen veel verlichting geven bij spiergerelateerde klachten in hoofd en nek  of het schoudergebied. Een hoofd weegt gemiddeld 6,5 kg en we gebruiken het vaak om ons evenwicht te bewaren. Kaken die klemmen, tanden op elkaar zetten, hoofdbewegingen: onze gezichtsspieren werken hard! 
En wat dacht u van de ogen, oren, neus en mond?

lees meer
Ook voor die attributen zitten er heel wat spieren in ons gezicht die overdag (en ’s nachts) werken. Het gezicht en de hals zijn de voorkant van onze nek. Bewegen we die, dan beweegt de voorkant mee. Hebben we pijn in nek of schouders dan werkt dat door in ons gezicht. Een gezichtsmassage is dus geen overbodige luxe.
En een ontspannen gezicht haalt jaren van uw leeftijd af.

Aroma Touch massage

De AromaTouch massage is een zeer zachte massagemethode, waarbij gebruik wordt gemaakt van uiterst hoge kwalitatieve essentiële oliën. De kracht van dōTERRA’s AromaTouch Techniek zit in de dieptewerking waarbij de essentiële oliën langs de energiebanen en reflexpunten van de rug en de voeten worden aangebracht. Doelstelling van deze bijzondere behandeling is het lichaam helpen om de balans te herstellen, het bevorderen van het welzijn van het lichaam waardoor fysieke en emotionele stressoren verminderen en het geven van ondersteuning aan een gezond functionerend zenuwstelsel. lees meer

De AromaTouch™ Techniek, ontwikkeld door Dr. David Hill, een vooraanstaand expert op het gebied van alternatieve geneeskunde en therapeutische toepassingen van essentiële oliën, omvat 4 primaire stappen.

Stress vermindering
Verbetering van immuunsysteem
Vermindering van ontstekingsreacties
Homeostase. (Lichamelijk en mentaal balans)

aromatherapie

Elke stap in het proces omvat twee essentiële oliën, een enkelvoudige olie of een gemengde
olie, met ieder zijn eigen specifieke werking, speciaal ontwikkeld ter ondersteuning van een gezond, emotioneel en fysiologisch functioneren.

1. Stress management

Balance:

Creëert een gevoel van rust, welzijn en bevordert het evenwicht.
Het mengsel is samengesteld met essentiële oliën Sparren, Rozenhout, Frankincense en Blauwe boerenwormkruid (Blue Tansy) op basis van dōTERRA’S kokosolie. Geeft met zijn verleidelijke geur een gevoel van rust.
Lavendel:

Lavendel helpt bij stress, ongerustheid te kalmeren en emoties te stabiliseren.
Verzacht pijn

2.Verbetering immuunsysteem
Melaleuca:

Ondersteunt het immuunsysteem
Heelt wonden, infecties en huidproblemen

On Guard:

Ondersteunt het immuunsysteem. Dood bacteriën, virussen en schimmels.
Het mengsel bestaat uit de essentiële oliën Wild Orange, Kruidnagel, Kaneel, Rosemarijn en Eucalyptus.

3.Vermindering van ontstekingsreacties
AromaTouch:

Ontspant de spieren, kalmeert spanningen, geïrriteerd weefsel en verhoogt de circulatie en de soepelheid van de ledematen.
Het mengsel bestaat uit de essentiële oliën Basilicum, Grapefruit, Cypress, Marjoraan, Pepermunt en Lavendel.

Deep Blue:
Verzacht pijnlijke gewrichten en zowel chronische als gewone spierpijn & ontstekingen.
Het mengsel bestaat uit de essentiële oliën Wintergroen, Kamfer, Pepermunt, Blauwe Boerenwormkruid, Duitse Kamille, Helichrysum en Osmanthus.

4.Homeostase
Wild Orange:

Geeft kracht en energie, kalmerend,
Ondersteunt spijsvertering, huid en emotionele balans.

Pepermunt:

Zorgt voor alertheid en focus, vermindert pijn en koorts.
het spijsverteringsysteem, luchtwegen en zenuwstelsel
Wie zich heeft laten verwennen met een AromaTouch-massage, voelt zich na afloop heerlijk ontspannen en zal nog uren nagenieten van de werking van de oliën.
De massage duurt 45 minuten per behandeling.

Natuurgeneeskundige therapieën

Airnergytherapie (geactiveerde zuurstoftherapie)

Onze lichaamscellen hebben zuurstof nodig om energie te kunnen produceren. Vrije radicalen (die o.a. ontstaan door geneesmiddelen, alcohol, luchtvervuiling, uv-straling) kunnen lichaamseigen weefsels beschadigen. Het verouderingsproces van lichaamscellen wordt voor een deel toegeschreven aan de werking van vrije radicalen. Een overdaad daaraan betekent een concreet gevaar voor het lichaam, men spreekt dan van oxidatieve stress, wat wordt gezien als de oorzaak van vrijwel alle chronische ziekten en aandoeningen. De Airnergytechnologie wordt met succes gebruikt bij onder andere: lees meer

•Diabetes mellitus  I en II
•hart- en vaatziekten
•fibromyalgie
•te hoge cholesterolwaarden, hypertensie (hoge bloeddruk)
•longziekten als COPD, bronchitis
•het verbeteren van ademhaling en longfunctie
•concentratie- en slaapstoornissen en stressverwerking
•chronische vermoeidheid en uitputtingsverschijnselen
•stemmingsklachten
•huidziekten en allergische klachten
•het verbeteren van de doorbloeding
•reumatische aandoeningen
•ouderdomsziekten als Alzheimer en Parkinson
•spijsverteringsproblemen
•acute en chronische pijnbestrijding
•bij- en verziendheid, tinnitus (oorsuizingen)
•het verminderen van huidplooien en rimpels
•het verminderen van vrije radicalen
•het verbeteren van sportprestaties
•het versterken van het immuunsysteem

De Airnergytherapie is volledig natuurlijk; er worden geen stoffen toegevoegd en er wordt niet gewerkt met verhoogde zuurstofconcentraties.

Hoe werkt het?

De Airnergytechnologie is gebaseerd op het fysiologische principe van Singlet Oxygen Energy, een proces dat ook bekend is uit de fotosynthese (de plantenstofwisseling onder invloed van zonlicht).
De in de lucht aanwezige zuurstof wordt via een speciaal daarvoor ontwikkeld antibacterieel filter het Airnergyapparaat ingevoerd. De lucht wordt via het watersysteem met kristalelement, bevochtigd met watermoleculen.

airnergy
De zuurstofmoleculen worden met behulp van de katalysatoren in het apparaat blootgesteld aan een natuurlijke lichtbron (net als bij het fotosyntheseproces). Daardoor worden de zuurstofmoleculen voor een fractie van een seconde in een hoogenergierijke toestand gebracht, de zogenaamde Singlet-toestand. Een van de acht elektronen die in een baan om een zuurstofmolecuul draaien schuift als het ware een baantje op. Daardoor bevinden zich korte tijd twee elektronen in dezelfde baan. Dat ‘botst’ en de zuurstofmolecuul keert vrijwel onmiddellijk terug naar haar normale uitgangspunt, de Triplet-toestand. De energie die daarbij vrijkomt wordt geabsorbeerd door in de bevochtigde ademlucht aanwezige watermoleculen. Samen met de normale ademlucht wordt de energie via een lichte adembril aan het lichaam aangeboden. Dit helpt het organisme om het natuurlijk vermogen om zuurstof te benutten, te regenereren.

Een kopie van de natuur: de fotosynthese in de bladeren van planten werkt volgens hetzelfde principe. En de lucht die op deze wijze wordt bewerkt heeft verrassend genoeg een therapeutische werking; de zuurstof in deze lucht wordt makkelijker door de lichaamscellen opgenomen en beter benut.

Gebruik in de praktijk

Een therapiesessie duurt gemiddeld 20 minuten. De Airnergytherapie wordt aangeboden in kuren van tien behandelingen, verspreid over drie weken. Omdat de werking volledig natuurlijk is bestaat er geen gevaar voor bijwerkingen of overdosering. De verrijkte zuurstof van Airnergy zorgt juist voor een betere gezondheid.

Airnergytherapie kan heel goed worden gecombineerd met aromatherapie, wat een nog beter effect op de gebruiker heeft.